Stav košíku :

0 Kč



Obsah košíku | Vyprázdnit košík | Tel.: 704 713 153

Porovnávání parametrů zboží

Adresa:
Rostislav Ondič
Keramická 124/7
71200 Ostrava - Muglinov
www.djoro.cz
djoro@djoro.cz

Kontakt:


tel.: 558 843 896

Vítáme Vás na našich webových stránkách DJORO.CZ

Rámcový jídelníček pro diabetiky

Diabetická dieta – 6150 kJ = 1470 kcal (175 g sacharidů, 50 g tuku, 75 g bílkovin)

Snídaně – 35 g S
  • 1/4 bílé kávy nebo čaj s mlékem
  • 50 g chleba nebo žemle
  • 50 g sýra nebo tvarohu, masa, uzeniny, 1 vejce
Přesnídávka – 15 g S
  • 100 g ovoce nebo dia kompotu nebo 30 g chleba (žemle)
Oběd – 40 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 10 g mouky
  • 1/4 vejce
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 100 g brambor nebo 80 g vař. těstovin (4 polévkové lžíce), nebo 70 g dušené rýže (3 a 1/2 polévkové lžíce), nebo 70 g bramborového knedlíku (2 plátky), nebo 60 g houskového knedlíku ( 2 plátky), nebo 100 g vařených luštěnin (9 pol. lžic), nebo 130 g bramborová kaše (4 polévkové lžíce) nebo 40 g chleba nebo žemle
Svačinka – 25 g S
  • 2 dl mléka
  • 30 g chleba nebo žemle
Večeře: 40 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 10 g mouky
  • 1/4 vejce
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 100 g brambor nebo viz oběd
2. večeře: 20 g. S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu nebo 40 g chleba (žemle)
Diabetická dieta 7400 kJ = 1770 kcal (225 g sacharidů, 60 g tuku, 75 g bílkovin)

Snídaně: 40 g S
  • 1/4 bílé kávy nebo čaj s mlékem
  • 60 g chleba nebo žemle
  • 10 g másla rostlinného
  • 50 g sýra nebo tvarohu, masa, uzeniny, 1 vejce
Přesnídávka: 35 g S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu, nebo 40 g chleba
Oběd: 50 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 10 g mouky
  • 1/4 ks vejce
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 150 g brambor nebo 120 g vařených těstovin (6 pol. lžic), 100 g dušené rýže ( 5 pol. lžic), 100 g bramborového knedlíku (3 plátky), 80 g houskového knedlíku (3 plátky), 140 g vařených luštěnin ( 13 pol. lžic), 200 g bramborové kaše (6 pol. lžic), 60 g chleba nebo žemle
Svačinka: 30 g S
  • 2 dl mléka
  • 40 g chleba nebo žemle
Večeře: 50 g S

  • 20 g tuku rostl.
  • 10 g mouky
  • 1/4 ks vejce
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 150 g brambor nebo viz. oběd
2. večeře: 20 g S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu, 40 g chleba (žemle)

Diabetická dieta 9000 kJ = 2150 kcal (275 g sacharidů, 80 g tuku, 75 g bílkovin)

Snídaně: 45 g S
  • 1/4 l bílé kávy nebo čaj s mlékem
  • 70 g chleba nebo žemle
  • 15 g másla rostlinného
  • 50 g sýra nebo tvarohu, masa, uzeniny, 1 vejce
Přesnídávka: 45 g S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu
  • 50 g chleba nebo žemle
  • 10 g másla rostl.
Oběd: 65 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 15 g mouky
  • 1/4 ks vejce
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 200 g brambor nebo 160 g vařených těstovin (8 pol. lžic), 140 g dušené rýže (7 pol. lžic), 140 g bramborového knedlíku (4 plátky), 110 g houskového knedlíku (4 plátky), 190 g vař. luštěnin (17 pol. lžic), 270 g bramborové kaše (8 pol. lžic), 80 g chleba nebo žemle
Svačinka: 40 g S
  • 2 dl mléka
  • 60 g chleba nebo žemle
Večeře: 60 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 10 g mouky
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 200 g brambor nebo viz. oběd
2. večeře: 20 g S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu nebo 40 g chleba (žemle)

Diabetická dieta 10200 kJ = 2440 kcal (325 g sacharidů, 85 g tuku, 85 g bílkovin)

Snídaně: 50 g S
  • 1/4 l bílé kávy nebo čaj s mlékem
  • 80 g chleba (žemle)
  • 15 g másla rostl.
  • 50 g sýry nebo tvarohu, masa, uzeniny, 1 vejce
Přesnídávka: 50 g S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu, nebo 40 g chleba
  • 60 g chleba nebo žemle
  • 10 g másla
Oběd: 80 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 20 g mouky
  • 1/4 ks vejce
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 250 g brambor nebo 200 g vař. těstovin (10 pol. lžic), 170 g duš. rýže (8 a 1/2 pol. lžic), 170 g bramborového knedlíku (5 plátků), 130 g houskového knedlíku (5 plátků), 240 g vařených luštěnin (21 pol. lžic), 320 g bramborové kaše (9 pol. lžic), 100 g chleba či žemle
Svačinka: 50 g S
  • 2 dl mléka
  • 80 g chleba nebo žemle
  • 10 g másla rostl.
Večeře: 75 g S
  • 20 g tuku rostl.
  • 15 g mouky
  • 150 g zeleniny nebo 100 g ovoce
  • 70 g masa
  • 250 g brambor nebo viz oběd
2. večeře: 20 g S
  • 150 g ovoce nebo dia kompotu, 40 g chleba
Zpočátku by si měl každý diabetik vážit své potraviny a přepočítat si to na své lžíce. Uvedený počet lžic v rámcových jídelníčcích je pouze orientační!!!
 
Autor: Rostislav Ondič | Počet přečtení: 1792x

Přehled dalších článků